Kako da flajer bude upečatljiv?

Postoje razni načini da flajer bude zanimljiv i impresivan na prvi pogled sto je jako bitno.Svaki element letka trreba da bude atraktivan.Elementi flajera su tekst,poruka,boja na kraju i dizajn,ovim aspektima treba posvetiti veću pažnju.Oni treba da kordiniraju i budu u skladu jedni sa drugima.

Dizajn

Dizajn treba da bude u skladu sa tekstom.Prvo i najvažnije odlučuje se o projektovanju elemenata koju će se koristiti,kao što su boja,grafika, fotografija, slika i slično.Ovo mora da se planira pre svega da bi se izbegla zabuna na kraju.Ne treba ih preterano kombinovati ili ubaciti previše to će samo pokvariti sklad u formi flajera.Dizajn treba da bude jedinstven i upečatljiv.

Tekst

Tekst je mesto gde se direktno razgovara sa čitaocima.Zato koristite i ovu priliku.Nastupite sa privlačnim i jakim naslovima.Naslov treba da bude kratak da sadrži oko 5 reči.

Ostatak teksta da nebude gust,to će uznemiriti čitaoca.Podelite sadržaj u nekoliko delova i dobro ih prezentujte.Potrebno je da bude adekvatan prostor između samih slova kao i redova.Belina je jako važna zbog umaranja očiju čitalaca,potencijalnih klijenata.

Dizajner jeste ograničen sa prostorom na samom flajeru,ali on ne sme da popuni ceo flajer tekstom i dalje mora voditi racuna o belinama i ostalim elementima estetike.

Dizajner mora da napravi balans i pravilnu raspodelu prostora izmedju teksta, ilustracija i belog prostora odnosno praznina

2 коментара (+додајте свој?)

  1. Повратна веза: Jos malo o Flajeru « bgflajeri
  2. Повратна веза: Pravila za uspešan dizajn flajera « bgflajeri

Постави коментар